Weetjes

Tarwegras

Wat is tarwegras?

Tarwegras zijn gekiemde tarwekorrels. Dit gras beschikt in de groeifase over een unieke samenstelling met daar in alles wat ons lichaam nodig heeft om gezond te functioneren. Na een relatief korte teeltperiode, kan het tarwegras geoogst en geperst worden. Het diep groene sap staat bol van de vitamine, mineralen, enzymen, chlorofyl en vitale energie. Het is een zeer geconcentreerd sap en de voordelen worden al zichtbaar bij het drinken van 30ml per dag.

Tarwegras is puur sap dat onttrokken word uit jong tarwegras. Ons verteringsstelsel is er niet op gemaakt om gras te kunnen verteren maar het sap uit gras juist wel. het sap bestaat voor zo’n 70% uit chlorofyl ( beter bekend als bladgroen, het stofje dat verantwoordelijk is voor fotosynthese ) en daarnaast bevat het sap actieve enzymen, vitamines, mineralen, aminozuren en andere voedingsstoffen.

Ter vergelijking: een dagelijkse dosis van een half glas tarweglas staat gelijk aan meer dan een kilo vers fruit en groente.

Eén glaasje van 30 ml vers tarwegras sap komt overeen met 2 stuks fruit en 2 ons groente! Dit staat gelijk met de dagelijks aanbevolen behoefte aan vitaminen en mineralen.

Vers is het beste…

Het is algemeen bekend dat fruit en groente hun waarde verliezen naarmate de tijd verstrijkt na het oogsten. De hoeveelheid vitamine C daalt in de eerste 24 uur na het oogsten ongeveer met 50%. Tarwegras groeit tot aan het moment dat het geperst wordt. Verser is niet mogelijk! Om het zo vers mogelijk aan te kunnen bieden verkopen we tarwegras uit de vriezer!!!

Voordelen en eigenschappen van Tarwegras sap

Tarwegras is een van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine A, vitamine B complex, B12, C, E en K.

Tarwegras is ook nog eens rijk aan calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor, natrium, zwavel, kobalt, zink en selenium…

Het is daarom een zeer waardevolle, zuivere en complete aanvulling op uw dagelijkse voeding.

Het stofje chlorofyl staat bekend om een aantal belangrijke werkingen: Betere bloedcirculatie, betere toevoer van zuurstof in het bloed en een reinigende kracht binnen het lichaam.

Alka Producten

Alka Druppel, Alka Tabs en Alka Tabs Calcium zijn producten waarmee u ontzuurt door de basische buffer natriumbicarbonaat in het lichaam te verhogen. In het geval dat u al klachten heeft als gevolg van verzuring, dan is het raadzaam om één van deze producten te gebruiken.

Om het ontzuren verder te intensiveren of te veraangenamen kunt u Alka Thee, Alka Bad en Alka Greens gebruiken.

Alka Thee voert de zuren sneller af door de verschillende soorten kruiden.

Alka Bad stimuleert de zuurstofafvoer via de huid. Het is erg goed bij o.a. allerlei huid-en gewrichtsklachten, kalknagels en schimmelinfecties.

Alka Greens beschermt u het lichaam tegen verzuring door deze dagelijks te voeden met een weldadig hoeveelheid hoogwaardige basische en orthomoleculaire voedingsstoffen en is ideaal om uw immuunsysteem te verhogen.