Over ons

Al meer dan 50 jaar is onze zaak gevestigd in Bloemendaal aan de korte Kleverlaan tussen Haarlem en het centrum van Bloemendaal. Het Bloemendaals Reformhuis is ‘het’ adres voor al uw reform en dieetvoeding. Neem gerust een kijkje op onze assortimentspagina, zodat u alvast een idee heeft van hetgeen reformvoeding voor u kan betekenen. Reformvoeding is gezonde, maar ook lekkere voeding. Naast de gewone levensmiddelen hebben wij ook een bijzonder groot assortiment aan voedingssupplementenen vitamines.

Op 8 juli 1961 werd de huidige winkel op de Korte Kleverlaan te Bloemendaal geopend Dit alles naar aanleiding van een groeiende klantenkring voor het bezorgen van verse biologisch-dynamische gekweekte groenten in de omgeving van Bloemendaal.

Van oudsher werden deze vanaf de door de familie gerunde kwekerij ‘de Lutkerak’ te Lijnden in de regio bezorgd. Omdat naast het onderhouden van de kwekerij, het onderhouden van een bezorgdienst op de lange duur niet haalbaar werd geacht, werd de kruidenierswinkel op de Korte Kleverlaan aangekocht, alwaar de groenten lokaal werden verkocht.

Deze kruidenierswinkel was een bestaande winkel, maar werd bedreigd door sluiting in verband met het willen stoppen van de eigenaren, de Familie Marbus. De Kwekerij Lutkerak werd de hoofdleverancier van verse groenten en leverde de rest aan de ‘gewone markt’ via de Veiling. De Winkel, met als eerste functie een buurtwinkel, is dus vanuit een Kruidenier naar een Reformhuis gegroeid. De bezorgfunctie was vanuit dit vaste punt in de regio veel beter te behandelen en is in de loop der jaren niet verder veranderd. Zelfs heden ten dage kunnen alles producten thuis worden geleverd.

Marjan en Wim Bookelman, de huidige eigenaren, hebben de winkel in 1986 overgenomen en hebben zowat alle tradities overgenomen en doorgezet. De Winkel is echter wel veel veranderd. Het productassortiment is met het tienvoudige uitgebreid evenals kennis op reform- en dieetvoeding naar ook Homeopathische geneesmiddelen en vitamines. Allemaal kwalitatief goed en bevorderend voor de gezondheid. Ook qua uiterlijk heeft het reformhuis het nodige aan facelifts mogen ondergaan.

Tot ziens in het Bloemendaals Reformhuis !